Страници

сряда, 20 август 2025 г.

ПУХКАВИ ШНИЦЕЛИ ОТ ТИКВИЧКИ И КАШКАВАЛ

Сега е сезонът на тиквичките… Предлагам по- добрия вариант на панираните, защото така те остават сочни, а самите шницелчета- много пухкави.
ПРОДУКТИ: 1 средно голяма тиквичка 150 г кашкавал 3 яйца сол олио- за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Нарязваме тиквичката на люспи. Посоляваме я. Оставяме я около 10 минути, за да си пусне течността. Изцеждаме я много добре през тензух.
Смесваме я с настъргания кашкавал и яйцата. Разбъркваме съвсем леко.
Сгорещяваме олиото, намаляваме леко температурата на котлона, гребваме с по- голяма лъжица от сместа и пържим шницелите двустранно до получаване на приятен загар. Трябва да внимаваме да не ги пържим на силен огън, защото така рискуваме отвътре да са полусурови, а отвън- почти изгорели !!!
Сервираме ги само така или с чеснов сос. Съвсем приемливо е до тях да сложим и гарнитура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар