У дома са на почит козуначените изделия, но
да са с някаква плънка.
В случая тези рула са с мармалад.
Стават бързо и са много пукхави и ароматни.
ПРОДУКТИ:
2 яйца
1 белтък
500 г брашно
125 мл хладко
прясно мляко
20 г жива мая или 1 пак. суха
50 г краве масло
или мас
75 мл олио
160 г захар
щипка сол
2 ванилии
За плънката:
мармалад, но да е
по- гъст/ в случая е от сливи/
За намазване:
1 жълтък
малко олио
За поръсване:
кристална захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват
добре със захарта.
Маята се разтваря
в млякото.
Замесва се тесто от посочените продукти ръчно или с
помощта на хлебопекарна, изважда се и се
оставя да втаса на топло до двойно увеличение на обема му. Ако е хладно в
кухнята ви, то можете да го оставите във включена на 30 градуса фурна.
Втасалото тесто се
разделя на три части,които се намесват и от тях се оформят 3 правоъгълника,
които се намазват обилно с мармалад.
Загръщат се в
двата края и се навиват на рула.
Всяко руло се
поставя в намазана с олио формичка.
Оставят се за
повторно втасване.
Преди печене се
намазват с жълтък, който предварително е разбит с малко олио.
Поръсват се със
захар.
Козуначените рула
се пекат в продължение на 20 минути в предварително загрята на 150 градуса
фурна, след което се покриват с хартия и се пекат до готовност на 170 градуса.
Изваждат се от
фурната и от формите, покриват се с мека кърпа и се оставят да се охладят
малко.
Консумират се
топли, но не горещи, за да не се вглетят.
/ от архивите/