Нека ОТНОВО да споделя начина на приготвяне:
Тавата е с
керамично покритие и е с диаметър 32 см.
Замесвам тесто от:
1 кг брашно, 25 г жива мая, разтворена в
500 мл хладка вода. Добавям 1 яйце и 1 белтък, а жълтъка заделям за
намазване. Слагам 1 с. л. сол и толкова захар, 4 с. л. олио и 4 с. л.
кисело мляко. Оформям веднага. Така
тестото е по- добро за моделиране. Самото оформяне е по ваше желание и
виждане. Редя я в тавата и веднага я намазвам с олио. Погачата втасва направена до двойно увеличение на
обема и. След пълното втасване я мажа с жълтъка, смесен с малко олио.
Пека я в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 50
минути, като след 20- тата минута на нейното запичане я покривам с
хартия, за да не загори отгоре. Изваждам я, мажа я с олио и я
покривам с мека кърпа да омекне.
22 октомври 2015 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар