Страници

понеделник, 17 февруари 2014 г.

ПРАЗ С КАЙМА



То човек да се чуди какво да слага в тенджерите вече?!!
Разгледах си миналогодишните снимки, та да се подсетя какво мога да сготвя.
Не знам днес дали ще ми мине мързелът, та да се захвана за това ястие, но реших да ви го покажа :).
Вкусно е, блажничко и подходящо за по- студеничко време.
Ама пък днес е  много топло, значи вероятно ще изчакам неговото приготвяне като застудее пак.

ПРОДУКТИ:
700 г домашна кайма
2 тънки стръка праз
1 непълна  ч. ч. нарязани чушки
1 непълна ч. ч. домати от консерва
1 морков
1/ 2 каф. ч. олио
сол- на вкус
черен пипер
червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам праза на колелца и морковчето на парченца. 
Смесвам ги с чушките и олиото, соля ги и ги задушавам под капак. Добавям и нарязаните доматки.
 Бъркам периодично и като поомекнат съставките, слагам каймата и подправките. 
Запържвам малко и нея, добавям подправките и изсипвам всичкото това в не голяма тавичка.
Запичам във фурната до пълното омекване на зеленчуците и сервирам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар