Страници

петък, 30 август 2013 г.

ДОМАШНО ДОМАТЕНО ПЮРЕ


В плодородна година като тази, в която градината ражда големи количества домати, у дома приготвям това пюре. Не се чудя какво да  правя червения зеленчук, а се захващам и започвам делото познато :).
Изключително много се различава въпросното пюре от купеното, даже сякаш няма никаква база за сравнение.
То е истинско, ароматно, вкусно и с наситен червен цвят.
Във времето нататък го ползвам за приготвянето на лютеница, бобена салата и рибена консерва.
ПРОДУКТИ:
домати
сол
захар
БЕЗ СГЪСТИТЕЛИ И КОНСЕРВАНТИ!!!

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почиствам, нарязвам и смилам доматите през машинката, която отстранява семките и люспите.
Изварявам получения доматен сок.
По време на процедурата овкусявам пюрето със сол и захар на вкус.
 Самото варене продължава до желаната гъстота.
Отстранявам го от огъня, оставям го да се охлади и го насипвам в буркани, които стерилизирам в продължение на 10- 15 минути.
Тук няма никаква трудност, а после се радваме на нещо истински домашно приготвено :).

20 август 2013 г

1 коментар:

  1. И аз го правя така,Марги,но вече доматите са на превършване в нашата градина.

    ОтговорИзтриване