Започват горещините и все по- малко ще готвя месо. Съгласна съм да го
има във вариант, който сега ще споделя с вас, но не и нещо по- мазно и тежко.
ПРОДУКТИ:
обезкостено месо от
пиле, тежащо 1 кг
300 г пилешка шунка
4 кисели краставички
1/ 2 пак. краве масло
4 триъгълничета
топено сирене
100 г цедено кисело
мляко
черен пипер
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам месото на
жулиени, които запържвам в маслото и
малко сол до побеляване .
Добавям шунката и
краставичките, които също съм нарязала така.
Запържвам ги и тях за
около 5- 6 минути. Слагам и топеното сирене, нарязано на кубчета и бъркам до
неговото разтопяване.
Накрая слагам млякото, поръсвам с черния пипер и бъркам
ястието на горещ котлон до получаване на желана гъстота на соса.
Ястието е подходящо
за бяло вино или бира.
Много е вкусно,
гарантирам! :)
МАЙ 2012 Г
Няма коментари:
Публикуване на коментар