Сладкишът е бърз, сочен, пухкав и много вкусен най- вече за хората, които предпочитат вкуса на кокоса.
Направих го специално за моята дъщеря и за момиченцето- нейната съквартирантка, които пристигнаха на 22 май изплашени и стресирани от земетресението в Перник.
Знам, че нещо сладичко гони стреса и доставя поне малко удоволствие :).
ПРОДУКТИ:
3 големи яйца или 4
малки
300 г захар
1/ 2 пакетче краве
масло
1 непълна каф. ч.
олио
200 мл прясно мляко
100 г кокосови стърготини+
още малко за поръсване на сладкиша
1 и 1/ 2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
За глазура:
1 каф. ч. пудра захар
1/ 2 пак. краве масло
олио- за намазване на
тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбивам яйцата със
захарта.
При непрекъснато
бъркане изсипвам на тънка струйка разтопеното масло, олиото и млякото.
Смесвам на сухо
бялото брашно с кокосовите стърготини, бакпулвера и ванилиите.
Добавям ги лъжица по
лъжица и разбърквам сместа добре .
Изсипвам я в намазана
с олио правоъгълна тавичка и изпичам кокосовото разкошество в предварително
загрята на 180 градуса фурна в продължение на ОКОЛО 25- 30 минути.
За неговата
готовност проверявам с клечка за зъби.
.....................................................................
Изваждам сладкиша от
фурната и го оставям да се охлади.
Разбивам добре
маслото с пудрата захар и помазвам с тази глазура охладения вече сладкиш.
Поръсвам го с
кокосови стърготини и грижливо го нарязвам на хапки.
Насладихме се на един
пухкав десерт с нежното усещане за кокос и приятен маслен вкус.
Беше ни сладко.
Да ви
е сладко и на вас! :)
23 май 2012 г
Наистина сладкото гони стреса - от личен опит го знам :) Изглежда страхотно особено за любител на кокоса като мен :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеДъщеря ми обожава кокос и аз с удоволствие и правя сладкишчета с него. Този е много лесен и пухкав, опитай го, Габи.
ОтговорИзтриванеДокато го гледам направо преглъщам а кой знае колко е вкусен.Сега ще правя от твоя чийзкейк а следващата цел е този сладкиш.
ОтговорИзтриванеНе правя сложни и толкова скъпи десерти, но се старая да са сочни и вкусни. Мисля, че ще ти харесат и двата сладкиша, Ангелина. Да ти е сладко! :)
ОтговорИзтриване