Отдавна не бях правила такава глезотийка, защото е доста калорична. Иначе не е проблем да врътна набързо едни палачинки, да нарежа още по- бързо продуктите за плънката и да стиковам нещата :).
Та.. без излишни обяснения ще ви напиша това, което аз правя по въпроса:
ЗА ПАЛАЧИНКИТЕ:
около 250 –
300 г брашно
0,5 литра прясно мляко или вода / с мляко стават по- жилави и по-плътни/
4 яйца
2 щипки сол
1 супена лъжица олио
0,5 литра прясно мляко или вода / с мляко стават по- жилави и по-плътни/
4 яйца
2 щипки сол
1 супена лъжица олио
Винаги ги правя с вода, а не с мляко, за да мога да
ги сгъвам и моделирам според предназначението им без да се пробиват или късат.
Тяхното приготвяне ви е ясно, не че другото не е :).
ПРОДУКТИ ЗА ПЛЪНКАТА:
200 г пушено пилешко чисто и нетлъсто месо
1 пушен кренвирш
150 г кашкавал
3 кисели краставички
1 заквасена сметана
около 30 г краве масло
черен пипер
сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото, кренвиршът, 100 г от кашкавала и краставичките нарязвам на дребно.
В разтопеното масло запържвам най- напред месото, а след него кренвирша и краставичките.
Отстранявам ги от котлона и изсипвам сметаната. Овкусявам с черния пипер и соля, ако е необходимо. Бъркам сместа до пълното разбиване на сметаната, след което слагам и парченцата кашкавал и държа плънката на котлона до леко разтопяване на последния добавен продукт.
Отстранявам ги от котлона и изсипвам сметаната. Овкусявам с черния пипер и соля, ако е необходимо. Бъркам сместа до пълното разбиване на сметаната, след което слагам и парченцата кашкавал и държа плънката на котлона до леко разтопяване на последния добавен продукт.
Гребвам част от нея и леко разнасям върху палачинката. Прехфвърлям леко двата края един срещу друг с леко застъпване, рендовсвам от останалия кашкавал.
Запичам в микровълновата фурна до неговото разтапяне.
Това е. Много са вкусни тези палачинчици :).
7 юни 2012 г