Тя е лека и вкусна и превъзхожда купената.
Предпочитам я пред другата, която се прави с яйца, а после ухае на тях . То добре, но да ти мирише на сурово не е толкова приятно или поне за мен.
Млечната майонеза се приготвя за не повече от 2 минути.
ПРОДУКТИ:
прясно мляко и олио в съотношение 1: 2
мъничко лимонена киселина или лимонов сок
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Млякото трябва да е сварено и студено.
Изсипвате го в голям буркан или дълбока кана .
След него наливате и олиото.
След него наливате и олиото.
Добавяте лимонената киселина или сок плюс солта.
Слагате пасатора на дъното на съда, в който ще разбивате майонезата, и го включвате.
Няколко секунди не го отлепвайте от дъното, след което много бавно го изтегляйте нагоре.
Ще получите гъста и хубава майонеза.
Това е цялата процедура.
Напълно фасулска работа :).
Значи сварено мляко, това е важно, благодаря!
ОтговорИзтриване