Отново нещо сезонно.
Сигурно ви писна вече от едно и също, но на мен изобщо не, което ме
кара да продължавам като локомотив с
пълна пара напред все така и все така … :).
По принцип по- често приготвям копривата по обичайния начин- с яйца,
сирене и чесън, но понякога за малко разнообразие и така.
Подгответе си следните ПРОДУКТИ:
200 г прясна коприва
1 глава кромид лук
2 чушки- червена и зелена
/ аз все още през
този сезон ползвам замразени от фризера/
1 непълна кафена чаша
ориз
4- 5 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
3 с. л. брашно
около 1 литър вода
/ количеството ще прецените сами/
суха подправка по желание- аз ползвам чубрица или
джоджен
6 яйца
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Най- напред почиствам , измивам копривата и я попарвам с
вряла вода. Държа я така определено време докато водата потъмнее. Изцеждам я и
я нарязвам .
Вземам тенджера , в
която сипвам олиото и в него запържвам за около 5 минути нарязаните лук и чушки.
Слагам копривата и
правя същата процедура за още толкова минути.
Добавям червения пипер, наливам водата, соля
на вкус и оставям манджата да къкри на слаб огън до пълното омекване на
копривата.
..........................................................
Размивам брашънцето в
малко водичка и сгъстявам яхнията.
Слагам и сухата
подправка.
Чуквам яйцата и ги
пускам цели в нея.
Разбърквам съвсем
леко, за да останат по възможност цели.
След 3- 4 минути
храната е приготвена и е готова за
консумация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар