Преди известно време ги видях като идея от две жени в кулинарната
група, в която и аз споделям рецепти.
Една вечер реших да ги направя като мезе за бирата и много ни харесаха.
Рецептата не иска много продукти и в същото време е толкова бърза за
изпълнение.
Наскоро ги направих още веднъж, защото щерката си дойде, а тя много
обича не, ами чак обожава всичко, което съдържа кашкавал.
Харесаха и толкова много…
Страхотни са и вече са включени МНОГО трайно в семейното меню :).
Благодаря ви, Женя Костадинова и Лили Давкова, идеята ви е доста
вкусна!
ПРОДУКТИ:
300 г настърган кашкавал
8 равни с.л брашно
2 яйца
1 кафена лъжичка бакпулвер
малко сол
300 г настърган кашкавал
8 равни с.л брашно
2 яйца
1 кафена лъжичка бакпулвер
малко сол
олио за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Продуктите омесвам с една ръка до получаване на меко и лепкаво тесто.
Продуктите омесвам с една ръка до получаване на меко и лепкаво тесто.
Оставям сместа за около 15- 20 минути в хладилника.
Топя ръцете си в купичка с вода и оформям топчета с големина
на орех.
Пържа топчетата в горещо олио много бързо до получаване на лека
златиста коричка.
Не ги препържвам, за да
останат сочни и с приятен кашкавален вкус.
Ще останете очаровани, вярвам :).20 април 2012 г
................................................................................................................................................................
На ред са и СИРЕНЕНИТЕ ТОПКИ
Много ми допаднаха тези топки :) Ще ги приготвя ! Благодаря за идеята!
ОтговорИзтриванеЗа нищо, Ивелина! Вярвам, че ще се харесат и на вкус. Поздрави! :)
ОтговорИзтриванеМаргарита, другия път пробвай вместо брашно да добавиш трохи от меката част на хляба. Според мен е доста по-вкусно по този начин, но ти ще кажеш мнението си!
ИзтриванеПриемам препоръката, но дали ще набухне хляба?
ОтговорИзтриванеС хлебните трохи стават доста по-пръхкави и въздушни. Дори не добавям и бакпулвер. Понякога за "разкош" съм добавяла натрошени ядки, зелени подправки, че дори и сух колбас нарязан на ситни кубчета. На чушки бюрек също слагам трохи и ги пълня смело,защото хляба не позволя на сместа да изтече от чушките.
ОтговорИзтриване