С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Страници
▼
четвъртък, 22 август 2024 г.
ХАЙДУШКИ КЕБАП
Едно типично мъжко блюдо, което можете да изпечете в глинен съд или в дълбока тава, покрита с пекарско фолио.
Главен готвач: Димитър Димитров :)
ПРОДУКТИ:
1 кг свинско месо с кост
300 г гъби Печурки
4 по- големи глави кромид лук
1 глава чесън
2 моркова
2 картофа
1 домат
50 мл червено вино
50 мл олио
6 сурови чорбаджийски чушки
2 печени червени чушки
2 люти чушлета
1/ 2 каф. л. млян черен пипер
1 каф. л. червен пипер
1 връзка магданоз
шепа копър
чубрица
сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лука, морковите, картофитете и гъбите нарязваме на едро.
Печените чушки накъсваме на ивици.
Слагаме ги в купа и към тях добавяме необелените скилидки чесън.
Посоляваме и овкусяваме с двата вида пип
ер, чубрицата и нарязаните магданоз и копър.
Слагаме и олиото и разбъркваме всичко.
Дъното на съда, в който ще печем кебапа, намазваме с олио.
Нареждаме зеленчуковата смес.
Отгоре слагаме нарязаното на по- големи парчета месо, което предварително сме посолили и овкусили с чубрица и черен пипер.
На няколко места подпъхваме целите чорбаджийски чушки и лютите чушлета.
Нареждаме и доматите, нарязани на едро.
Отстрани наливаме виното.
Слагаме ястието в предварително загрята на 200 градуса фурна и го печем така в продължение на 1 час и 30 минути.
Отстраняваме фолиото и доизпичаме кебапа в продължение на още 30 минути или до изпаряване на течността.
Сервираме го със студена биричка.
юли 2024 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар