С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Страници
▼
четвъртък, 16 май 2024 г.
БУТЕР РУЛО С КАЙМА
Комбинацията между хляб и месо, събрани в едно, е уникална.
Мазнинката от месната плънка пропива в коричката на тестото и се получава едно превъзходно на вкус и консистенция блюдо.
ПРОДУКТИ:
400 г бутер тесто
500 г кайма смес / свинско и телешко/
1 глава кромид лук
100 г кашкавал
1 каф. ч. кисело мляко
1 яйце
1 белтък
2 с. л. галета
1 ч. л. горчица
3 скилидки чесън
черен пипер
щипка индийско орехче
кимион
чубрица
млян черен пипер
сол
олио
За намазване на суровото руло:
1 жълтък + 1 ч. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смесваме каймата с нарязаните на дребно лук и чесън.
Слагаме млякото, яйцето и белтъка.
Добавяме галетата, солта и всички посочени подправки.
Омесваме сместа добре.
Отваряме тестото и маркираме по средата на късата страна на правоъгълника 3 ленти.
Крайните две нарязваме на еднакви хоризонтални ленти.
Разпределяме месната смес в средната лента.
Поръсваме с настъргания кашкавал.
Сплитаме лентите бутер тесто върху плънката.
Намазваме с жълтъка, смесен с посоченото количество олио.
Слагаме рулото в тава с незалепващо покритие, леко намазана с олио.
Печем го в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути или до получаване на приятна коричка.
Оставяме го малко да се поохлади и го нарязваме на парчета.
Наливаме си чаша вино и се наслаждаваме на една неземна вкусотия.
/ от архивите на 2023 г/
Няма коментари:
Публикуване на коментар