Отдавнашна и автентична гозба, приготвяна от нашите баби в някои краища на България.
Същевременно е много вкусна и се приготвя за минутки.
Идеята е от интернет.
ПРОДУКТИ:
4 яйца
1 шепа натрошено сирене
4 с. л. олио
2 с. л. брашно
1 каф. л. червен пипер
3- 4 скилидки чесън
сол- на вкус
млян черен пипер
свеж магданоз
вода- за получаване на желана гъстота на кашата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запържваме брашното в сгорещеното олио.
Слагаме пипера и солта и наливаме водата.
Бъркаме непрекъснато до получаване на каша с желана гъстота.
Слагаме яйцата, черния пипер, нарязания на ситно чесън и оставяме яйцата да се забулят.
Разбъркваме кашата периодично, за да не загори.
Отстраняваме я от котлона и я поръсваме със сиренето и нарязания магданоз.
Сервираме я с парче хляб.
Няма коментари:
Публикуване на коментар