Предлагаме бързо и много подходящо предястие за гости.
1 средно голяма
тиквичка
2 яйца
1 каф. ч. прясно
мляко
1/ 2 каф. ч.
брашно
3 скилидки чесън
шепа копър
сол на вкус
олио- за пържене
топено пушено сирене-
за намазване на готовите палачинки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Настъргваме
тиквичката, посоляваме я, оставяме я така в продължение на 5 минути и я
изцеждаме от течността с помощта на тензух.
Смесваме я с
яйцата, млякото, брашното, солта и нарязания на ситно чесън и копър.
Разбъркваме добре
сместа, гребваме от нея с голяма лъжица и пържим елипсовидни палачинки двустранно в загрятата мазнина.
Изваждаме ги, оставяме ги да се поохладят, намазваме ги с топеното сирене и ги навиваме на рулца.
Сервираме ги нарязани.
Няма коментари:
Публикуване на коментар