Комбинацията е между питка и кюфтенца и е чудесна.
Блюдото се приготвя бързо и се хапва с охота.
ПРОДУКТИ:
1 малка погачица
700 г кайма
1 средно голяма глава
кромид лук
1 яйце
2 с. л. кисело мляко
сол, чубрица, черен пипер
и кимион- на вкус
150 г кашкавал
150 г домати
зелена подправка- за
декорация
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Питката се издълбава като от горната коричка се оставя един кант с
ширина около 2 см.
Каймата се омесва с
нарязания лук, яйцето, млякото, солта и подправките.
С нея се пълни
тестената кора.
Отгоре се нареждат доматени филийки.
Погачицата се слага в
предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече до готовност на каймата.
Изважда се, поръсва се с настъргания кашкавал и се слага отново във фурната за неговото разтопяване.
Накрая се украсява със зелена подправка.
Оставя се малко да се
охлади, нарязва се на парчета и се сервира.
/ От архивите 2014 г/
Няма коментари:
Публикуване на коментар