Пилешките воденички
са предпочитана храна за лятото, защото не съдържат излишни мазнини,
което ги прави по- леки за консумация.
В комбинация със сушени манатарки те стават изключително ароматни и вкусни.
ПРОДУКТИ:
500 г пилешки
воденички
20 г сушени
манатарки
2 глави кромид лук
1 зелена чушка
4- 5 с. л. олио
сол- на вкус
щипка черен пипер
щипка червен пипер
щипка мащерка
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
Сваряваме
воденичките в солена вода до омекване.
Подсушаваме ги.
Накисваме
манатарките за 15 минути в топла вода.
Нарязваме лука на
едро и чушката на кръгчета.
Слагаме всичко в тиган
със загрятата мазнина и пържим до леко омекване на зеленчуците.
Посоляваме, ако е
необходимо, и овкусяваме с посочените подправки.
Сервираме с чаша
охладено бяло вино.
Няма коментари:
Публикуване на коментар