И нека да
продължим да ползваме даровете на природата…
Ако имате
като мен двор, в който се намират зеленолистни зеленчуци, побързайте да си
наберете и да сварите тази прекрасна чорбица с тях…
За топчетата:
300 г кайма
1 шепа сварен ориз
1 белтък
сол- на вкус
щипка черен пипер
малко сух джоджен
малко чубрица
брашно- за овалване
За
супата:
1 глава кромид лук
2 стръка зелен лук
30 г краве масло
1 купа с почистен
от жилките и измит лапад
1 чиния с почистен
и измит киселец
1 непълна каф. ч.
ориз
3 литра вода
сол- на вкус
1 каф. л. млян
черен пипер
щипка чубрица
клонка свеж
джоджен
шепа свеж магданоз
За
застройка:
1 жълтък
1/ 2 кофичка
кисело мляко
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
Слагаме маслото в
по- голяма тенджера и в него запържваме нарязаните два вида лук.
Наливаме водата. Изчакваме я да заври и в нея слагаме нарязаните лапад и киселец.
Правим топчета от посочените продукти, овалваме ги в брашно и ги пускаме във врящата супа.
Овкусяваме с черния пипер, чубрицата и клонката джоджен.
Варим супата до
готовност.
Разреждаме я с още
вода, ако е необходимо.
Застройваме с
разбития с млякото жълтък.
Сервираме със свеж
магданоз.