Страници

петък, 19 юли 2019 г.

ВИТАМИНОЗНИ ЗЕЛЕНИ БИО КЮФТЕТА



Сега е времето, в което събирам всички налични зеленолистни зеленчуци от моята градина, а заедно с тях и свежи подправки, с които  приготвям  кюфтенца- хем вкусни, хем безкрайно полезни.
Препоръката ми е да ги опитате и сами да се убедите, че природата ражда  естествени лекарства за организма ни.


Съставките и пропорциите съчетавам по мое виждане.
Какво ще е количеството на лапада, на коривата, на тученицата, ще ги има ли изобщо всички зелении- това е само единствено и ваше решение.
Дори можете да направите кюфтенцата само от един вид зеленолистно и край.
ПРОДУКТИ:
1 супена купа тученица/ тлъстика, тлъстиче/
десетина листа лапад
десетина листа киселец
1 ч.ч. спанак
1 ч. ч. коприва
1 неголяма  връзка магданоз
1 клонка градинска чубрица
 3 яйца
 6 с. л. с лек връх брашно
150 г твърдо сирене
скилидка чесън- по желание
хималайска сол - на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата и солта разбивам с миксер.
Към тях на най- ниската степен  добавям рендосаното сирене и нарязания чесън. Изсипвам и брашното.
Идва ред и на зеленолистните, магданоза и чубрицата, които са нарязани на ситно, а копривата е И предварително попарена с гореща вода.
 Вземам от готовата смес и с мокри ръце оформям кюфтенца. 
Пържа ги в горещо олио. 
Изваждам ги и ги оставям да се отцедят върху кухненска хартия.
Много често приготвям към тях млечно- чеснов сос, с който след това ги поливам.
СОС:
1 кофичка гъсто квасено мляко
сол на вкус
                                                       2 щипки нарязан копър
1 голяма и скълцана скилидка чесън
2- 3 с. л. майонеза / по желание /

Това е от мен, а останалото е от вас. :) 

Няма коментари:

Публикуване на коментар