Страници

неделя, 3 февруари 2019 г.

МОРКОВЕНА КРЕМ СУПА С МАСЛО


В този тежък грипен период на човешкия организъм са нужни предимно витаминозни храни.
Вярно е, че на пазара ежедневно, дори целогодишно се продават зеленчуци, които можем да  консумираме в суров вид, но още по- вярно е, че в този зимен сезон тяхното оранжерийно отглеждане говори за употребата на торове и химии, които подпомагат  техния растеж, а това говори за тяхната нездравословност.
Добра алтернатива за здравословно хранене тогава, когато имунната система е отслабнала, е да слезем в мазето , да извадим налични  домашни продукти и да сварим някаква витаминозна зеленчукова супа, защото е факт, че топлата и течна храна е от голяма полза за нашето здраве.
Време за приготвяне: 30 минути

ПРОДУКТИ за 4 порции:
300 г моркови
1 голям картоф
1 глава кромид лук
30 г краве масло
1 л вода
хималайска сол- на вкус
малко млян черен пипер
свеж копър

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Морковите и обелените кромид лук и картоф се нарязват на едри парчета.

Слагат се в тенджера под налягане.
Добавя се маслото, налива се водата и всичко това се посолява.
Вари се в продължение на 10 минути, след като вентилът на тенджерата зашуми.
Супата се отстранява  от котлона, изчаква се налягането в тенджерата да спадне, след което  се отваря и докато съдържанието е още горещо, се пасира с пасатор с метален накрайник.
Крем супата се сервира гореща, поръсена с черен пипер и щипка копър, и гарнирана  с парченца препечен пълнозърнест хляб.
За още по- добър противогрипен ефект, можете да я поръсите със смлян лют червен пипер или просто да изядете едно люто чушле.

3 февруари 2019 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар