Леко и витаминозно ястие, което е подходящо
за Великденските пости.
ПРОДУКТИ:
2 глави кромид лук
2 нарязани зелени
чушки
2 моркова
100 г грах
100 г зелен фасул
100 спанак- пресен
или замразен
100 г броколи
100 чери доматки
1 ч. ч. ориз
4 ч. ч. топла вода
4- 5 с. л . олио
сол на вкус
черен пипер
щипка куркума
чубрица
копър
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Всички зеленчуци
се нарязват на по- едро, посоляват се и
се задушават за кратко в мазнината.
Добавя се оризът и
се пържи до прозрачност.
Налива се водата,
овкусява се с черния пипер, куркумата и копъра.
Соли се още
веднъж при необходимост.
Отгоре се нареждат
доматчетата и тавата се слага в
загрята фурна.
Ястието се изважда
едва , когато течността е извряла, и отгоре се е получила приятна коричка.
При сервиране се
поръсва с нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар