Някога
много го правехме, но не слагахме локум.
Сега
опитах този вариант, който е по идея на моята виртуална приятелка Петя Цанкова.
Благодаря
, Пепи, за сполучливото рулце. Ще го повторя, така да знаеш.
Домашното
си е домашно, а пък като е приготвено и
с подходящи и качествени продукти- цена няма.
ПРОДУКТИ:
1 пакет светли
бисквити „ Закуска“ / 330 г/
1 кутия локум
125 г краве масло
1 ч. ч. орехови
ядки
1/ 2 ч. ч. вода
3 с. л. захар
щипка канела
За глазура:
60 г шоколад
1 с. л. олио
За украса:
кокосови
стърготини
орехови ядки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязаният на
парченца локум се слага на котлона с
водата и захарта.
Сместа се вари и
се бърка до полустопяване на локума.
Сместа се охлажда
малко и към нея се добавя омекналото масло и канелата.
Разбърква се
добре.
Изсипват се
нарязаните в блендер орехи и бисквити.
Омесва се твърдо
бисквитено тесто, което леко се оформя на фитил.
Поставя се
върху поръсена с пудра захар пекарска хартия и се завива на стегнато
руло.
Оставя се да се
охлади напълно в хладилник, след което се полива със стопения шоколад и се
украсява със стърготините и ядките.
След пълното
охлаждане на глазурата, рулото може да се реже и поднася.
Няма коментари:
Публикуване на коментар