Изключително са подходящи за дните на
пости, защото в тях няма никакви животински продукти.
А между другото за първи път ползвам кардамон и определено съм впечатлена от аромата, който придава на курабийките.
А между другото за първи път ползвам кардамон и определено съм впечатлена от аромата, който придава на курабийките.
От началото до края на тяхното изпълнение са
ви нужни 30 минути.
ПРОДУКТИ:
250 г брашно
100 г захар
3 с. л. мед
3 с. л. олио
6 – 7 с. л. вода
1 ч. л. сода
1 каф. л.
джинджифил на прах
щипка смлян
кардамон
щипка канела
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Най- напред
смесете сухите съставки, а след това към тях добавете водата, олиото и меда.
Замесете тесто. Ако е прекалено твърдо- добавете още
вода, а ако е по- лепкаво, трябва да добавите брашънце. В крайна сметка то
трябва да е меко.
Потапяйте си
ръцете в брашно и късайте парченца от
него.
Направете топчета, които леко приплеснете.
Наредете ги на
разстояние в тава, покрита с пекарска хартия.
/ Аз правя по 15
курабийки с грамаж около 35 г/
Изпечете ги в
предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 15 минути.
Извадете ги ,
наредете ги върху кърпа и ги оставете така около 15 минути, за да се охладят.
Не ги препичайте,
защото ще станат твърди.
Спазвайки
температурата и продължителността на печене, вие ще получите меки и ароматни
сладчици.
5 март 2016 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар