Страници

неделя, 16 октомври 2016 г.

ЯЙЦА ПО ПАНАГЮРСКИ- класическа рецепта

Бързо, просто и вкусно ястие, но много богато на белтъчини.
Аз не го ям с чак толкова мазнина, но съпругът ми е  голям мъж и не може да се нахрани с по- леки храни. Тук съм му сложила повечко олио, но вие не правете така, а следете рецептата.

ПРОДУКТИ за 1 порция:
2 яйца
1/ 2 кофичка кисело мляко
50 г сирене
сол на вкус
1 скилидки чесън
1 с. л. олио 
щипка червен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Кипвам вода, в която слагам малко сол и оцет.
Чуквам яйцата и ги пускам в нея.
Варя ги до непълно втвърдяване на жълтъка.
Изваждам ги и ги слагам в дълбока чиния.
Разбивам киселото мляко с малко сол и пасирания чесън.
Изсипвам го върху яйцата и отгоре натрошавам сиренето.
Нагорещявам олиото, отстранявам го от котлона, в него слагам червения пипер, разбърквам и поливам ястието.
Поднасям го веднага за консумация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар