Пицата става много
бързо и е доста по- лека от другата, която се меси с мая.
Ще допадне на
хората, които обичат содените печива.
Можете да
гарнирате с продукти по ваше предпочитание.
В случая моята
пица е зеленчукова.
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
около 500 г брашно
1 яйце
1 ч. ч. кисело мляко
1/2 ч. л. сода
1/3 чаена лъжичка
сол
100 мл олио
За гарниране:
домати
колбас
чушки
гъби
варено яйце
царевица
маслини и т. н.
сирене или
кашкавал
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените
продукти замесвате тесто.
Оставяте го
30 минути да се отпусне.
Разточвате го на тънко, за да се получи
хрупкав блат след изпичането.
Слагате го в тава,
намазана с олио или покрита с пекарска хартия.
Отгоре го
намазвате с олио и подреждате продукти по ваше желание.
Поръсвате с
магданоз и настърган кашкавал или сирене.
/ Аз не направих така, защото ползвах само зеленчуци/
Печете пицата в
предварително загрята на 200 градуса фурна, докато коричката по края стане
кафеникава.
/ от архивите/
Няма коментари:
Публикуване на коментар