Да, навсякъде в магазините има сладолед, но
лично аз не знам какво съдържа той и затова предпочитам да си правя домашен.
Ето един
вариант за бързо приготвяне на това лятно и студено изкушение, който видях в
нет пространството.
ПРОДУКТИ:
100 г течен
шоколад
1 ч. ч. захар
1 кофичка кисело
мляко
200 заквасена
сметана
500 мл прясно
мляко
2 ванилии
няколко капки
есенция с аромат на ром
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземате купа
и разбърквате шоколада със захарта и
сметаната.
Към тях добавяте
киселото мляко, след него и прясното, а
едновременно с тях ванилията и есенцията.
Получената
еднородна смес се слага в хладилник.
Разбърква се два-
три пъти през два часа.
Налива се в кутии
и се прибира във фризера, където остава до пълното замразяване.
Получава се един
много лек и приятен сладолед.
Сервирате в
подходящи купички и гарнирате с нещо по избор- шоколад, пръчици, плодове....
Предимства: 1. Знаеш от какво е
приготвен.
2. Няма
консерванти
3. Излиза голямо
количество
Недостатък:
Става много леден
без да се маже като купения.
Няма коментари:
Публикуване на коментар