Прави се толкова набързо и без да се замисляте, а по време на печене къщата ви ще ухае на някогашния селски хляб, в който няма никакви екстри.
Трябват ви: мая, брашно, сол, вода.
Нищо повече.
Разтваряте 20 г прясна мая в 1 и 1/ 2 ч. ч. вода и замесвате тесто с 2 ч. ч. типово брашно и 1 ч. л. сол.
Разточвате тестото на тънка питка с диаметър 20 см , която слагате в тава, покрита с пекарска хартия.
Отгоре я намокряте с вода и поръсвате с малко брашънце.
Правите някакви си там леки разрези и оставяте да втаса .
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 20 минути.
След изваждане нито мажете с нещо, нито пък я завивате.
Ако я консумирате топла, тя ще хрупка, а ако изстине, ще омекне, но коричката ще остане леко жилавка.
23. 07. 2016 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар