Страници

вторник, 2 февруари 2016 г.

КРЕМ СУПА ОТ КАРТОФИ И МОРКОВИ




Рецептата е на принципа на РАЗДЕЛНОТО ХРАНЕНЕ.


Топла супичка, приготвена от :
3 големи картофа
3 средно големи моркова
30 г хубаво краве масло
минимално количество хималайска сол
вода- количеството и е за желаната гъстота от вас

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Слагам обелените и нарязани на едро картофи, а с тях и нарязаните моркови.
Добавям маслото, солта и водата.
Варя всичко в тенджера под налягане за около 15 минути след зашумяването.
След леко охлаждане отливам половината от бульона и пасирам останалото.
Добавям от бульона до желана гъстота НА супата. 
Овкусявам с млян черен пипер и нарязан копър и сервирам топла.

2. 02. 2016 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар