Така приготвеното пилешко е с уникален вкус. Освен, че е толкова
апетитно, около него остава един прекрасен сосец, в който можете да си топнете
с питка или препечена филийка. А килограмите ги оставям настрани. Това е друга
тема…
Сигурно няма да повярвате, че в случая не са ви нужни нито заквасена сметана, нито топено
сирене, а в същото време крайният резултат е много интересен.
Рецептата е евтина и много лесна.
ПРОДУКТИ:
1 пиле или бутчета,
крилца или…. каквото и да е там … нещо пилешко
За соса:
1 кофичка кисело
мляко/ с масленост 3, 6 %/
3- 4 скилидки пасиран
чесън
1 каф. л. червен
пипер
малко млян черен
пипер
щипка сух риган или
мащерка
сол - на вкус
олио- в момента ще
прецените колко е мазно месото и дали е
нужно да го отежнявате
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Приготвяте соса като
разбърквате заедно всички посочени продукти .
В него потапяте всяко
едно парче месо .
Редите в тава, която
завивате плътно с пекарско фолио..
Печете на максимални
градуси в продължение на 1 час, а след това откривате месцето и го доизпичате
за коричка на малко по- ниска
температура, но на няколко пъти отваряте фурната и го поливате с получения сос.
Сервирате с чаша
вино, иначе е грехота.
Невероятно лесна и адски вкусна рецепта.
ОтговорИзтриванеДа сте жива и здрава,децата пощуряха по тази вкусотия,благодаря ви много.