Празничните погачи замесвам винаги с едно и
също тесто. Съставките са съчетани от мен и във времето разбрах, че то за мен е
най- доброто и не ми създава ядове и провали.
ПРОДУКТИ:
1 кг брашно и още
малко за доомесване
500 мл хладка вода
25 г жива мая
1 яйце и 1 белтък
4 с. л. кисело
мляко
4 с. л. олио
1 с.л. сол
1 с.л. захар.
НАЧИН
НА ПРИГОТВЯНЕ:
Замесвам тестото и
не го оставям да втасва, а направо
оформям погачата така, както съм решила в случая. По този начин се моделира без проблеми.
. Едва тогава то втасва
в намазнена тава до двойно увеличение на неговия обем, а тя е с диаметър 32 см.
Намазвам питата с
жълтък, разбъркан с малко олио, и я пека в загрята фурна на 180 градуса.
На двадесетата
минута от печенето я покривам с хартия и я оставям да се доизпече в продължение
на още 30 минути.
Изваждам я от
фурната и тавата, намазвам я с олио и я завивам с мека кърпа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар