Страници

вторник, 21 юли 2015 г.

ТИКВИЧКИ НА ФУРНА С ЧЕСЪН И ЗЕЛЕНИИ

 Приготвят се лесно и са далеч по- здравословни от пържените.
За вкуса няма да говоря, вие сами ще усетите какъв е той.

ПРОДУКТИ:
крехки тиквички
сол
олио

Дресинг:
оцет
чесън
копър
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвате тиквичките на по- тънки кръгчета и ги осолявате.
Подреждате ги на няколко реда в намазнена тава/ желателно е да е шахматно/, като между всеки ред  поръсвате олио.
Отгоре- отново олио.
Печете ги на 200 градуса до готовност, но на няколко пъти разклащате тавата, за да не залепнат при печенето.
Не ги бъркате с нищо.

Изваждате ги и ги оставяте да се охладят.
През това време си нарязвате зелениите и чесъна и ги смесвате с оцет на вкус.
Вземате кутия с капак и започвате да редите на редове кръгчетата тиквички като между тях  ръсите от дресинга.
Затваряте кутията и оставяте така приготвените тиквички в хладилника поне за една нощ.
Така те ще се охладят напълно и ароматите ще се смесят добре.

Прекрасни са тези тиквички за летните дневни горещини, че защо не и за вечерта, когато си налеете малко ракийка.

21. 07. 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар