Страници

неделя, 2 февруари 2014 г.

ЗАПЕЧАТАНИ АРОМАТНИ ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА



Дробчета правя всякакви, но тези са лесни и по- плътни.
Не се пържат и не цвърчат, а улесняват домакинята да приготви нещо бързо и вкусно.

ПРОДУКТИ:
1 кг пилешки дробчета
брашно- за овалване
4- 5 с. л. олио
малко бира
черен пипер
босилек
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Дробчетата се почистват и измиват. Режат се на две.
Осоляват се и се овкусяват с подправките.
С половината мазнина се помазва тава и в нея се редят овъргаляните в брашното дробчета. 
Поливат се с бирата и с останалата мазнина.
 Можете отново да ги поръсите с подправките.
Пекат се във фурна до пълна готовност, а после се консумират с биричка или бяло вино.
Грехота е иначе :).

Няма коментари:

Публикуване на коментар