Страници

вторник, 10 декември 2013 г.

РОШКОВЦИ



Научих ги от Пепи Стоева и затова от сърце и благодаря.
Приготвят се бързо и са изключително ефектни и вкусни. Препоръчвам ги. Промених само количеството на продуктите.
ПРОДУКТИ:
 150- 200 г картофи
150 г кашкавал
150 г кисели краставички
150 г шунка
1 яйце
малко сол

За паниране:
3 яйца
галета
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се белят, разрязват се на 4 и се сваряват до готовност. Намачкват се. Посоляват се на вкус и към тях се добавят нарязаните на кубчета краставички и шунка. Кашкавалът се настъргва. Омесват се с яйцето.
Правят се топки, които се потапят в разбитите яйца. Следва овалване в галета.
Пържат се в повече мазнина до златист загар.
Не е необходимо да ги обръщате, те сами си го правят :).
Получават се над 30 броя.

2 коментара:

  1. Здравей Марги, рошковците изглеждат супер апетитно. Задължително ще ги направя. Благодаря за интересната идея. Поздрави!!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, Павлинка, те са чудесно мезенце за винце :). Опитай ги, дано ти допаднат.

    ОтговорИзтриване