Ползвам пилешки гърди, месо от бутчетата, а понякога и цялото пиле, но го обезкостявам.
Нарязвам го на парченца и го задушавам, след което го запържвам в олио и сол. Изваждам го и в същата мазнина задушавам зеленчуци, нарязани на едро.
Тук можете да използвате вашите любими- моркови, зеле, чушки, тиквичка, царевица... Като започнат и те да се пържат връщам месото обратно в тигана.
Нарязвам го на парченца и го задушавам, след което го запържвам в олио и сол. Изваждам го и в същата мазнина задушавам зеленчуци, нарязани на едро.
Тук можете да използвате вашите любими- моркови, зеле, чушки, тиквичка, царевица... Като започнат и те да се пържат връщам месото обратно в тигана.
Овкусявам с подправки на вкус, даже слагам и чесън и храната вече е готова :).
Обожавам
глинени/ калени/ съдове, защото в тях храната веднага променя вкуса си.
Често това ястие след като го сготвя го изсипвам в малък глинен гювеч / който виждате на снимката/ и
там стои докато му дойде времето за сервиране.
Става чудно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар