Страници

неделя, 13 октомври 2013 г.

ПИЛЕШКО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ТИГАН

  Ползвам пилешки гърди, месо от бутчетата, а понякога и цялото пиле, но го обезкостявам. 
Нарязвам го на парченца и го задушавам, след което го запържвам в олио и сол. Изваждам го и в същата мазнина задушавам зеленчуци, нарязани на едро. 
Тук можете да използвате вашите любими- моркови, зеле, чушки, тиквичка, царевица... Като започнат и те да се пържат връщам месото обратно в тигана. 
Овкусявам с подправки на вкус, даже слагам и чесън  и храната вече е готова :). 
Обожавам глинени/ калени/ съдове, защото в тях храната веднага променя вкуса си. Често това ястие след като го сготвя го изсипвам в малък глинен гювеч / който виждате на снимката/ и там стои докато му дойде времето за сервиране. 



Става чудно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар