Страници

понеделник, 11 март 2013 г.

ХАЙВЕРЕНИ ОМЛЕТЧЕТА И КРОКЕТИ

Много често ги правя, защото в хладилника все се намира хайвер. Всъщност- обърках се. Правя ги най- вече, защото ги обичаме. Онзи ден на съпруга ми един колега споделил, че е изхвърлил толкова много хайвер, защото не знаел как да го оползотвори. Аз винаги намирам начин- дали изпечен на фурна с яйца и кисело мляко, дали на крокетки или пък така- все ни харесва. По всяка вероятност утре пак ще ги забъркам, защото рибоците, които си купихме за почивните дни, отново бяха пълни с яйчица :). 

ПРОДУКТИ:
на 100 г хайвер:
 1 яйце
 сол / количество по преценка/
 2- 3 нарязани на дребно пресни кромидени перца
девесил- задължително
 копър- също
черен пипер
щипка червен пипер- по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Фасулска работа е.
 Разбърквам всичко и пържа като омлет. 
Може да се направи и на малки крокетки/ щницелчета/ като към тази смес се добави малко брашно плюс щипка сода за хляб. 
Това е. 
Лесно , бързо и вкусно, а пък как върви с бяло вино или с биричка- няма да кажа. 
Опитайте и ще разберете сами :).
....................
март 2013 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар