Страници

неделя, 17 февруари 2013 г.

ГРАХОВИ КЮФТЕТА

                                                                       / от архива/
Правила съм кюфтенца от кайма, картофи, пастет, леща, чушки и ориз. Дойде ред да изпробвам и от грах. Получиха се. Малко са по- лепкави по време на оформянето, но пък се пържат много „ прилично” без да се закачат за дъното на тигана  или пък да се разпаднат на съставните си части :) .
ПРОДУКТИ:
400 г сварен грах
100 г сирене
1 яйце
3 с. л. галета
3 скилидки чесън
сухи подправки- чубрица и джоджен/ те са по моя преценка/
черен пипер
сол- ако прецените, че има нужда / аз не добавям/
…………………
галета- за овалване на кюфтетата
олио- за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Към граха добавих настърганото сирене, яйцето, галетата, счукания чесън и подправките. 
Омесих добре и от получената смес с помощта на мокри ръце оформих кюфтенца, които потопих в галета.
 Изпържих ги на умерен огън в горещо олио.
Поднесох  ги топли с майонезено- млечен чеснов сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар