Страници

вторник, 29 януари 2013 г.

ЛЕКА КАРФИОЛЕНА ЧОРБИЧКА С МАСЪЛЦЕ

                                                                От архивите : 
Наближава Трифон Зарезан. Тогава задължително ще се ядат мръвки и затова днес ви предлагам една чорбица, от която няма да ви натежи  на стомаха, а даже ще ви стане едно топло и хубаво, че  и приятно маслено :). Аз обичам супички, чорбички, разни воднисти измишльотини …и затуй често си ги варя. Просто си ги измислям и си комбинирам продуктите в тях така, че да се получи някаква прилична  комбинация.
Хайде сега, виждам изражението на лицата ви. Не се оправдавайте, че на пазара няма карфиол. Има, но е замразен, което не е никакъв проблем. Размразявайте го, пък може и да не го и сте готови.
ПРОДУКТИ:
малка глава карфиол- около 500 г
1 средно голяма глава кромид лук
1 средно големи картофа
5 не големи морковчета
2 с. л. краве масло
шепа царевица
1 каф. ч. квасено мляко
черен пипер
пресен копър
сол на вкус
около 3  литра вода
 / можете да налеете по- малко или повече в зависимост от предпочитанията ви за гъстота/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Накъсвам карфиола на парченца и го задушавам в маслото и малко сол.
Към него добавям нарязаните като за мусака картофи, настърганите моркови, нарязаният на ситно лук и царевицата.
 Наливам водата, соля още веднъж и варя чорбата до омекване на продуктите.
Овкусявам с черния пипер и нарязания на ситно свеж копър, застройвам с млякото и се радвам на уханна карфиолена благина :) .





Лесна и чудесна!

2 коментара:

  1. Никога не съм се сещала да сложа царевица, стана супер. Благодаря за идеята.

    ОтговорИзтриване
  2. За нищо! Аз често използвам царевицата в каквото се сетя :).

    ОтговорИзтриване