СКОНИ! Представих си нещо кой знае какво, а то какво
било- курабийки с тиква :).
Четох ли , четох рецепти и накрая ги
направих така, както реших за най- добре. На почит били в Австралия, Шотландия…Не смятам, че бих очаровала някого с тях.
Вероятно само такива като мен, които обожават тиква. Нищо особено. Просто
КУРАБИЙКИ . Е, ама и аз как го написах :).
Все едно, че не съм отраснала с тях. Наистина, много ги обичам, но исках да
кажа, че името ме подведе за нещо по- различно.
ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. сварена тиква
на пюре
2 с. л. пудра захар
1 яйце
1 с. л. масло
1 каф. л. сода
бикарбонат
1/ 2 каф. л. сол
2 и 1/ 2 ч. ч. брашно
……………………………..
канела и пудра захар-
за поръсване
/ Можех да сложа и ванилия, ама що не го направих – не знам /.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пресях брашното и го
размесих със содата. Направих кладенче и в него сложих всички посочени
продукти. Омесих гладко тесто, което разточих не много тънко върху обилно набрашнен
плот/ около 1 см:.. Нарязах кората уж като на квадрати и ги наредих в тава върху
пекарска хартия на разстояние един от друг.
Изпекох ги в предварително загрята
на 200 градуса фурна в продължение на 15 минути. Извадих ги, наредих тиквените истории една до друга, поръсих ги съвсем леко с канела , а върху нея обилно с пудра
захар и ги наредих за охлаждане преди консумация.
30 август 2012 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар