Може да прозвучи
странно да панираш кисело мляко, но е факт и става много вкусно. Можете да го
ползвате като универсално мезе, тъй като самото овкусено мляко е подходящо за
ракийката, а пък панировката- за чашата вино или биричка. Единственото условие при изпълнението на рецептата е
млякото да е много добре изцедено. Всичко останало става много, ама много
лесно.
ПРОДУКТИ за 1 порция:
1 кофичка истинско
кисело мляко / по възможност домашно квасено/
2 скилидки чесън
сол на вкус
свеж копър
ЗА ПАНИРОВКАТА:
2 яйца
брашно с неопределено
количество, но достатъчно за получаване на гъста каша
малко бира
малко черен пипер
щипка сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Млякото се изцежда в
продължение на 3 часа, за да остане много гъсто.
С мокри ръце се
оформя топчица от него, която се потапя в панировката, която пък приготвяме от
добре разбитите посочени продукти за нея.
Млякото се пържи за кратко до готовност на палачинковата обвивка и задължително в обилно количество
олио.
За всяко следващо
млечно топче ръцете се топят в купа с хладка вода.
След изваждане и
според Вашите предпочитания панираното мляко можете да наредите върху салфетка
или кухненска хартия, която да поеме част от мазнината.
Ами… това е цялата
философия или както казват моите ученици:
„ ЛЕСНО И ЧУДЕСНО! „ :)
И като препоръка към
читателите на моя блог-
Пригответе си това
панирано млечно чудо и очаровайте гостите си, които е възможно дори и да не
подозират, че киселото мляко може да се обработва термично и то точно по този
начин, а след това оберете овациите :).
м. юни 2012 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар