Страници

събота, 4 февруари 2012 г.

ВИНЕНИ ПУРИЧКИ С ЛОКУМ ИЛИ ... ПРОСТО ЛОКУМКИ

   И отново разгърнах листите на тефтера, в който кътам добрите мамини рецепти. 
Тя се поотказа вече да ги изпълнява, но аз - не. Само да се присетя за нещо и ставам да го правя.
Ето ги добрите стари  и скромни ЛОКУМКИ, които искат от теб да имаш малко свинска мас, олио, бяло винце и брашънце. 
Някога на село имахме всичко в мазето. Но да, то и сега е така там, но аз купувам брашното и олиото :). 
Те не са нито Арменски, нито Мексикански или Американски, а са селски-също като мен :).
Та... хайде към
ПРОДУКТИТЕ:
1 к. ч. свинска мас
1 к. ч. олио
1 к. ч. бяло вино
3 ванилии
щипка сол
8 к. ч. брашно или премерено- 650 г 

За плънка: 1 кутия локум/ по ваша преценка е неговия вид/
За поръсване: пудра захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Замесвам умерено твърдо тесто  от посочените продукти.
Разточвам го на кора, която разрязвам на квадрати.
Локумените парченца разрязвам по дължина на 4.
Вземам по едно от тях и поставям във всяко квадратче.








Завивам на пурички, които поставям в суха тава.




Пека ги в предварително загрята на 180 градуса фурна. 



Започнат ли да променят цвета си, веднага ги изваждам. Стремя се да ги запазя светли, почти бели като внимавам да не ги препека.
Изваждам ги и веднага ги ръся обилно с пудра захар.

Това е. 
Лесни са за изпълнение и доста икономични, а и ароматни от локумчето :).
А колко са пръхки от винцето... 
Не ме питайте, защото няма да ви кажа, а ги направете, за да се убедите :)!

03. 02. 2012 г

1 коментар:

  1. мммммм Маргооо
    страхотни са
    отбелязвам си рецептичката и в първият сгоден случай ще си ги направя
    хубав уикенд мила

    ОтговорИзтриване