Рецептата е от том. 4 на " Изкуството на истинската храна"
Леките гъбки, зелените подправки и земният аромат ще ви накарат да се влюбите в тази семпла и хранителна чорба.
Аз я приготвих. Сега е ваш ред!
ПРОДУКТИ:
500 г гъби
1 тиквичка или картоф
1/ 2 глава кромид лук
2 средно големи моркова
4 с. л. масло
морска сол на вкус
черен пипер на вкус
1 с. л. копър
1 с. л. магданоз
1/ 2 ч. ч. животинска сметана/ аз я заместих със същото количество кисело мляко/
5 ч. ч. вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете гъбите на полумесеци.
Настържете морковите.
Нарежете лука, тиквичката или картофа на кубчета.
Задушете гъбите в маслото, посолете и подправете с черния пипер.
Като поомекнат добавете останалите зеленчуци.
Налейте водата и варете около 30 минути.
Застройте със сметаната/ киселото мляко/ като разбърквате добре.
Поръсете с накълцаните на ситно копър и магданоз и махнете от котлона.
Хранителна стойност:
За 1 порция
КАЛОРИИ 196
МАЗНИНИ 16 г / 70 % /
БЕЛТЪЧИНИ 7 г / 10 % /
ВЪГЛЕХИДРАТИ 11 г / 20 % /
ФИБРИ 3 г
19. 01. 2012 г
Марги , страхотна супичка си сготвила! Чудесно изглежда и....съм сигурна , че е много вкусна! Пасва чудесно на тези студени зимни времена! Приятна неделя и прегръдки от мен!
ОтговорИзтриване