Страници

вторник, 29 ноември 2011 г.

КАРТОФЕНА ЛЮТИКА

   Няма начин, трябва да се яде нещо леко, което да не е месено, да не е пържено, блажно, мазно... Нали щерката преди няколко вечери ми държа реч. Била съм виновна, че всички сме дебели. Взех си бележка, изчистих фурната и я вързах с панделка така, че да не може да се отваря  и ползва :).
 Та... затова като се прибрах тази вечер взех, че набързо обелих и сварих 5 картофа за 10 минути в тенджерата под налягане. 
Два от тях отделих за една кулинарна загадка, а другите 3 натроших и обърках с 1 буркан от онази постна лютичка, която през лятото затварях в буркани
/ печени домати и печени чушки със сол/. 
Добавих няколко скилидки скълцан чесън и пресен магданоз и - ето ти чудесна КАРТОФЕНА ЛЮТИЧКА :). 
Миташки препече по една филийка пълнозърнест хлебец/ аха, няма месени пити вече:)/ и ... вечерята бе готова.

29. 11. 2011 г

1 коментар:

  1. Това се казва бърза, лесна и вкусна рецепта :) Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване