Страници

сряда, 12 октомври 2011 г.

ПОСТНА МУСАКА ОТ КАРТОФИ И ИЗВАРА

           Снощи погледнах , за да видя какви продукти има у дома и установих, че са само картофи, извара, яйца и кисело мляко. Поразрових се малко из нета, доизкусурих намерената рецепта и започнах приготвянето на тази мусака.
ПРОДУКТИ:
варени картофи
извара
олио или мазнина по избор
червен  пипер
сол
чубрица
шарена сол

ЗАЛИВКА:
3 яйца
1/ 2 кофичка кисело мляко
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварените картофи се режат на кубчета като за мусака и се разделят на две части.
Едната част от тях се разстила в намазана с мазнина тава. Ръсят се с шарена сол и върху тях се разхвърля на купчинки извара. Посолява се, ако е безсолна.
Върху изварата се редят останалите картофи.
Така нареденото ястие се полива с препържена  мазнина/ в случая е олио/ и 1 ч. л. червен пипер.
Поръсва се с чубрица и черен пипер/ или подправки по ваш вкус/.
 Върху всичко това се изсипват разбитите яйца с киселото мляко и малко сол.
Мусаката се пече на 200 градуса до получаване на приятен загар.

11 октомври 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар