Страници

петък, 28 октомври 2011 г.

КАРАМЕЛИЗИРАНИ ОРЕХИ С МАСЪЛЦЕ

   На 19. 10 с Димитърчо празнувахме по неговите думи " 20 години ПОД ЖЕНСКО ИГО" и се зачудих с какво мога да почерпя учениците си. Исках да е с нещо, което не хапват всеки ден.
Реших да им направя едни  МНОГО КАРАМЕЛИЗИРАНИ ОРЕХИ С МАСЪЛЦЕ .

Още ме питат кога ще им отнеса пак и май ще трябва вече у дома да садя и орехови дръвчета...

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:Карамелизирайте захар с малко вода и краве масло, но не до кафяв цвят, а до бледо златист, отстранете я от котлона и в горещия карамел пуснете почистените орехови ядки. Разбъркайте бързо и изсипете върху повърхност, намазана с олио. Разделете ги, за да не останат слепени и консумирайте след пълното им охлаждане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар