Днес моята сестричка има рожден ден и прибирайки се от работа, го забърках веднага.
Често да си призная- не останах толкова очарована.
Получи се един сладък " кекс", не много бухнал, леко тестлив и наподобяващ щрудел или грис- халва. Нямаше я нормалната консистенция на сладкиш.
Та... набързо спретнах този вафлен сладкиш и тръгнах на празника на г- жа Милева :).
Рецептата взех от " Веселият готвач".
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. олио
4 бр. шоколадови вафли / аз сложих 5 броя/
маргарин или масло за намазване/ ползвах масло/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С дървена лъжица разбърках захарта с олиото и киселото мляко.
Добавих брашното, предварително размесено на сухо със содата , а накрая сложих и настърганите 3 вафли "Боровец".
Изсипах сместа в намаслена и набрашнена разкопчаваща форма.
Изпекох сладкиша в предвалително загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Обърнах го веднага и още топъл го намазах с 50 гр краве масло.
Поръсих го с останалите настъргани две вафли и го оставих да изстине:).
Ето и парче от него.
26 септември 2011 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар