ПРОДУКТИ:
-около 700 гр кайма/ аз използвах домашна/
-стандартните компоненти за каймата, че да стане като за пържени кюфтета
-250 гр пресни гъби, копър, чесън, краве масло
-3- 4 кисели краставички
-около 500 гр картофи, 1 каф. ч. прясно мляко, 2- 3 с. л. краве масло
- около 100 гр кашкавал
ПРИГОТВЯНЕ:
Омесих каймата както вече споменах като за пържени кюфтета- с лук, яйце, накиснат хляб, подправки...
Намазах една тава с олио и в нея разстлах готовата месна смес.
Изпекох кюфтето на 180 градуса почти до готовност, извадих го, върху него наредих нарязаните кисели краставички, а после и задушените гъби в масло, с копър и чесън .
Върху всичко това разстлах картофено пюре, което приготвих с краве масло и прясно мляко.
Най- отгоре наръсих настъргания кашкавал и отново сложих кюфтето във фурната .
Оставих го да се пече във фурната на 150 градуса докато получи приятен златен загар.
Ето го вече и в разрез.
Заповядайте парченце от него! :)
Опитайте го, много е вкусно! :)
август 2011 г
Ще го пробвам, но може ли да Ви помоля да пишете ако ви е удобно, размера на тавата в която правите нещата?! Ще съм Ви много благодарна.
ОтговорИзтриване25 см е, Карола. От по- малките е, за да има височина кюфтето .
ОтговорИзтриванеМного благодаря за рецептата, направих я и в къщи много я харесаха.
ОтговорИзтриванеЗа нищо, Карола! При толкова материал и ако пък и качествен, просто няма как да не го харесат този кюфтак :).Заповядай отново! :)
ОтговорИзтриванеmila mnogo ti blagodarq za receptata mnogo e vkusno dai nqkoq nova recepta
ОтговорИзтриванеСъблазнително, наистина много вкусно се получи!Благодаря!!!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, Лидия. Благодаря ти! :)
ОтговорИзтриване