Страници

събота, 10 септември 2011 г.

ЦВЕТЕ ОТ ПАТЛАДЖАН

   Няколко пъти видях направено ветрило от патладжан и днес вече дойде ред на неговото приготвяне и у дома, но реших да не се повтарям, а да го направя под формата на цвете, макар и направено на същия принцип.
Винаги се стремя да променя нещичко, та дори то да е в нареждането :).
КАКВО ИЗПОЛЗВАХ?
1 голям патладжан
200 гр пушени свински гърди
3 триъгълничета топено сирене
1 голям домат/ около 300 гр/
олио за намазване на тавата и за поръсване на блюдото
чубрица
черен пипер
100 гр кашкавал

КАК ГО ПРИГОТВИХ?
Нарязах патладжана на парчета /на дълго/ с дебелина около 5 мм.

После ги разделих на две.
 Пуснах за около 1 час в купа със солена вода, за да падне горчилката.
Взех тава, която намазах с олио.
В нея наредих патладжанените парчета, които застъпвах едно с друго и в същото време върху  всяко едно от тях сложих по една филийка от пушеното месо и топеното сиренце. Отгоре поръсих с чубрица и черен пипер. Върху цветето наредих филийки пресен домат, поръсих с малко олио и сложих тавата в загрята фурна.

Пекох ястието на 200 градуса до готовност като 7- 8 минути преди да го извадя го наръсих с настъргания кашкавал и го сложих да се допече още малко.

Получи се едно много, ама много вкусно ястие, което така би могло да бъде в съседство с биричка, че... :)

10 септември 2011 г

                                                                ДОБЪР АПЕТИТ! :)

2 коментара:

  1. Изглежда разкошно!!!Все любими мои продукти и така приготвени...просто ми потекоха лигите!Поздравленията за хубавата рецепта!

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се, Мими, че Ви е харесала рецептата. Смятам, че ще Ви допадне и след като си я приготвите. Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване