Рецепти за шницели... БОЛ.
В годините ги правих ту така, ту иначе... Накрая взех, че си направих една сборна рецептичка за тях. Тя пък взе, че излезе много сполучлива.
По нея шницелчетата стават сочни и пухкави.
Не ги овалвам в яйца, всичко слагам вътре в каймата. Даже слагам и картоф за плътност.
Бърза работа за бързати хора като мен.
ПРОДУКТИ:
500 г кайма
1 картоф
1 по- малка глава настърган кромид лук
3 яйца / едното не се вижда на снимката :) /
1 с. л. кисело мляко
1 каф. ч. брашно
1 каф. ч. вода
1 равна каф. л. сода за хляб
Подправки:
черен пипер, чубрица, кимион, сол на вкус
Понякога добавям и нарязан магданоз.
Съвсем спокойно можете да подмените подправките така, както ви подскаже вашият вкус.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете всичко заедно и омесете / разбъркайте/ добре, за да не остане каймата на бучици.
Гребвайте с по- голяма лъжица от сместа и разстилайте с нейна помощ в нагорещено олио.
Изпържете от двете страни на умерен огън и гарнирайте по желание.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар