Спокойно можете да си изпечете и вие за ваша консумация :).
Измийте пилето,посолете го и го " нанижете" върху малка стъклена бутилка от натурален сок / напр. БББ/. Понякога става и върху лимонадено шише, стига да ви е по- висока фурната на печката. В самата бутилка предварително налейте вода до половината. Ако имате бяло вино или бира- сипете малко и от тях. Така поставеното пиле сложете в тава, а на дъното и налейте малко вода , за да не загори тавата, когато от пилето започне да се стича мазнина. Изпечете го на толкова градуси, на колкото печете и по обикновен начин, но преди това му завържете краката и прикрепете крилцата и кожата около шията с клечки за зъби.
Ако искате да го украсявате трябва да го изчакате да изстине много добре, че даже и да го сложите в хладилника за около 1 час .
Понякога можете да си наредите един ред с картофки, които ще " оберат" мазнината и ще станат много вкусни :).
Изпеченото пиле се освобождава от бутилката чрез леко въртене на същата .
Я обърнете внимание на хрупкавите картофки отдолу! :)
29 юли 2011 г