Страници

четвъртък, 28 юли 2011 г.

БЯЛО ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ПОДРЪЧНИ ОВКУСИТЕЛИ

   Това бе обедното меню на 6 април 2011 г, което стъкмих ей така ... от подръчни материали :)...



По принцип го приготвям със заквасена сметана и топено сирене, но днес реших да пробвам пък така :)
       Бялото месо на едно пиле нарежете на хапки и сложете в тенджерка от йенско стъкло заедно с няколко нарязани картофа. Посолете и разбъркайте. В купа намачкайте около 100 гр сирене и разбъркайте с 3 с. л. кисело мляко, 1 с. л. маргарин/ масло/ , олио/ количеството е по ваша преценка/, черен пипер и девесил/ в случая е пресен/. Излейте соса върху картофите и месото, объркайте добре и печете в микровълнова фурна на максимална мощност на 4 пъти по 10 минути, като след всеки 10 минути изваждайте от фурната и разбърквайте манджата.
ИЗМИСЛЕН ВАРИАНТ ОТ МЕН И ДОСТА СПОЛУЧЛИВ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар